Italienska Konsulatet i Shanghai ville förbättra och effektivisera kommunikationen med såväl sina egna medborgare som besökare, turister och partners. De vill också digitalisera vissa interna processer som t ex förnyelse av pass.

WeChat är en av giganterna bland appar i Kina och är känd som en super-app på grund av att användaren kan göra nästan allt i en och samma applikation. Chatta med vänner, lägga upp poster i en timeline liknande Facebook, betala räkningar, ladda kontantkort till telefonen, föra över pengar till kompisar, boka biljetter, boka Didi 滴滴出行 (Kinas Uber),  beställa hämtmat, eller betala i princip i alla butiker i Kina, online som offline.

Sedan 2016 finns också WeChat Mini Program. Det är en typ av APP som fungerar i samma ekosystem som WeChat OA (Official Account) vilket de flesta företag i Kina har. Det kan vara små, enkla webbshoppar för egenföretagare, eller för giganter inom e-handel som JD.com. Ofta används funktionalitet för geo-lokalisering för att skapa en O2O, online-to-offline uplevelse. Som till exempel med Tesla där användare kan hitta laddstationer utifrån sin position, boka testkörning eller dela sina erfarenheter av att köra Tesla.

Italienska konsulatet i Shanghai hade också behovet av geopositionering. De ville dels visa Italienska företag och institutioner på en karta, men ville också digitalisera en historisk karta som visade italienska platser, byggnader och händelser från ett gammalt Shanghai.

WeChat Mini Program bestämdes därför som den bästa lösningen för konsulatets behov. Vi designade och byggde hela mini-appen, med ett skräddarsystem adminsystem där konsulatet själva kan uppdatera all information, ett system av notifieringar för funktioner som passansökan och mycket annat.

 

WeChat Mini Program design and development, Italian Consulate Shanghai     WeChat Mini Program web agency Shanghai, Italian Consulate

 

 

WeChat Mini APP, web development, Italian Consulate Julian    WeChat Mini Program development, Italian Consulate Shanghai China webbyrå