När svenska konsulaten i Hong Kong och Shanghai hörde att Svenska Ambassaden i Peking hade skapat en webbsida som visade alla svenska företag i Kina och olika samarbeten mellan Sverige och Kina, så väcktes en idé.

De bad oss att utveckla en liknande webbsida där besökaren kan hitta alla butiker i Shanghai och Hong Kong som säljer svenska produkter och märken. Detta i kategorier som mode & wearables (kroppsnära teknik), mat & dryck, hem & interiör samt evenemang och livsstil. Webbsidan har i grunden en specialanpassad Googlekarta som visar positionen för de olika butikerna.

Sidan är byggd med responsiv webbdesign och fungerar således lika bra på mobilen som på datorn. Med geolokalisering påslaget så kan användaren också se de närmaste butikerna i Places Nearby.

En central del är förstås kartan. Hong Kong-versionen använder som sagt Google Maps API. I Shanghai, och Kina som land, är Google’s tjänster dock helt eller delvis blockerade, så där används en anpassad karta från sökmotorn Baidu.

Webbsidan har WordPress Multisite i grunden och är tvåspråkig på engelska och kinesiska.

Business of Design Week

Business of Design Week (BODW) var ett event som arrangerades i Hong Kong 2014 och Sverige var officiell partner.

För det här eventet skapade vi också en WordPress webbsida där konsulaten kunde marknadsföra programmet och Sveriges roll samt syn på design.